Keď príde sezóna peľu, spoľahnem sa na Stopalerg

Zuzana je na peľ tráv alergická už vyše 15 rokov. Kvôli silným záchvatom niekedy nemohla výjsť ani z domu. Užívanie Stopalergu jej pomohlo stlmiť príznaky a vysadiť kortikoidy.

Alergiou na peľ tráv trpím už vyše 15 rokov. Najväčšie problémy mám počas prvého mesiaca sezóny, v tom období som po minulé roky musela brať antihistaminiká + kortikoidy do nosa (niekedy aj dvakrát denne), niekedy ešte aj antihistaminiká do nosa a očí. Okrem toho dodržiavam režimové opatrenia a vyplachujem nos slanou vodou. Tento rok však bola taká silná sezóna, že mi nič nezaberalo, nemohla som ani vyvetrať a ani na chvíľu vyjsť von, a preto som sa rozhodla skúsiť Stopalerg. Pred kúpou som si preštudovala reakcie iných užívateľov a našla veľa pozitívnych reakcií. Študovala som tiež jeho zloženie a páčilo sa mi, že neobsahuje žiadne agresívne chemikálie, ktoré by mohli vyvolať vedľajšie účinky – dlhodobé užívanie kortikoidov sa neodporúča a po antihistaminikách som ospalá a priberám.

Ako som už spomenula, začiatkom poslednej sezóny som vôbec nemohla chodiť von, dokonca ani na 5 minút otvoriť okno, hneď som mala záchvaty kýchania a nezastaviteľnú niekoľkohodinovú nádchu. Hneď po užití prvých dvoch dávok (spolu 4 tablety) som skúsila ísť na dvor a na moje veľké prekvapenie som tam vydržala takmer hodinu. Pokračovala som v užívaní. Na ďalší (teplý, suchý a veterný) deň som skúsila tréning v prírode. Neuvedomila som si, že moja trasa vedie pomedzi polia plné rozkvitnutej trávy.

Bolo to v týždni, keď peľové spravodajstvo uvádzalo 277 peľových zŕn na m3, pričom problémy začínam mať pri 30. Pred tréningom som užila 2 tablety, vďaka čomu som polovicu tréningu v blízkosti alergénov zvládla bez alergických príznakov. Po polhodine som pocítila prichádzajúce príznaky, preto som užila ešte jednu tabletu a vrátila sa domov, viac sa nestupňovali. Odvtedy som sa naučila, ako tablety čo najlepšie využívať. Stopalerg užívam vždy v sezóne pred pobytom vonku a veľmi mi pomáha. Zatiaľ beriem aj svoje orálne antihistaminiká, vďaka Stopalergu sa mi však podarilo vysadiť kortikoidy a lokálne antihistaminiká, čo považujem za veľký úspech. Možno mi raz umožní úplne vysadiť lieky na predpis.

Späť do obchodu