Užite si jeseň: Zatočte s alergénmi

Aj jeseň je bohatá na rôzne alergény a palina a ambrózia patria medzi najagresívnejšie. Majú veľa peľových zrniek, ktoré sa ľahko víria a dostanú sa takmer všade. Alergikov ešte stále trápia „letné“ rastliny ako sedmokráska, púpava či skoroceľ. S týmito tipmi ľahšie zvládnete útoky alergénov a užijete si krásnu jeseň.

 

Hygiena

Starajte sa o svoj nos. Pomáha preplachovanie slanou vodou a špeciálne spreje. Často si umývajte vlasy a sprchujte sa. Na vlasoch sa držia alergény, preto by ste si ich mali v tomto období častejšie umývať.

 

Domácnosť bez alergénov

Periny, deky a textílie, ktoré často používate, často perte. Aj záclony zvyknú držať peľ. Utierajte prach čo najčastejšie a udržujte domácnosť v čistote. Zvýšte doma vlhkosť napríklad zvlhčovačom vzduchu. Zabráni víreniu peľových zrniek a bude sa vám príjemnejšie dýchať.

 

Vetrajte opatrne

Pred spaním sa mu vyhnite a skúste vetrať najmä po daždi a keď je vlhko. Ak je sucho a teplo, vetrajte len krátko. Veľkým pomocníkom sú peľové sieťky.

 

Užívajte prírodné doplnky

Aby ste sa ochránili pred alergickými príznakmi, alebo ich stlmili, ak prepukli, vyskúšajte doplnky bez predpisu. Napríklad StopALERG je vďaka čisto prírodnému zloženiu bez vedľajších účinkov a vhodný aj pre deti od 3 rokov. Zaberá na akútne stavy a je aj vhodnou prevenciou.

 

Dobrá kondícia

Ak patríte medzi alergikov, ktorých trápia časté dýchacie problémy, práve šport a pohyb vám môže výrazne pomôcť. Dobrá kondícia je liek na mnoho chorôb a alergie patria medzi ne. Mnohí nedajú dopustiť ani na zdravé a opatrné otužovanie.

 

Pár tipov, ako do prírody

Ak sa nechcete vzdať výletu či túry v prírode a obávate sa prepuknutia alergie, berte preventívne pár dní predtým doplnky, ktoré stlmia príznaky. Po návrate domov sa ihneď osprchujte a umyte si vlasy, oblečenie operte. Najlepší čas na šport alebo pobyt v prírode je skoro ráno alebo neskôr večer. 

Späť do obchodu