Prášok z prepeličích vajíčok je účinné prírodné antihistaminikum

Prepeličie vajíčka užívali starí Číňania, ľudia na Strednom východe a v Rusku celé stáročia ako výživnú potravinu, ale aj proti alergiám a dýchacím ťažkostiam. Múdrosť predkov a prírody potvrdila aj veda a tak je toto jediné prírodné antihistaminikum k dispozícii aj vám v podobe patentovaných tabliet na cmúľanie.

Prášok z prepeličích vajíčok je účinné prírodné antihistaminikum Od 60-tych rokov minulého storočia začali lekári a vedci odhaľovať, že tajomstvo prepeličích vajíčok sa skrýva v ovomukoidoch, proteínoch s výnimočným protialergickým účinkom. Ak trpíte alergiou na trávy, pele, roztoče, baktérie, či alergény zo psov a mačiek, stačí si v ústach nechať rozpustiť tablety z tohto prírodného extraktu. Úľava od príznakov alergie, ako slzenie, dráždivý kašeľ, hlieny či kýchanie by mali odznieť alebo sa zmierniť už do 15 minút.

„Stále však ide o čisto prírodný prostriedok a preto je mimoriadne šetrný voči organizmu, tablety môžu užívať deti od troch rokov, tehotné ženy aj seniori. Nespôsobujú ani vedľajšie účinky, ako ospalosť či malátnosť," vysvetľuje MUDr. Martin Matejka. Aj vy sa môžete pripraviť na nadchádzajúcu sezónu plnú kvitnúcej prírody a užiť si výlety bez obmedzení. Podľa MUDr. Matejku je najlepšie užívať tablety preventívne. „Odporúčaná dávka sú dve tablety, no záleží len na vás, ako sa cítite. Ak je alergia silná a ste napríklad blízko zdroja alergie, počet tabliet sa môže vyšplhať až na desať denne. Množstvo tabliet si potom upravíte podľa toho, ako rýchlo miznú vaše alergické príznaky." Hlavnou výhodou je, že extrakt z prepeličích vajíčok je prírodným antihistaminikom a teda nespôsobuje vedľajšie príznaky, ako je malátnosť, či ospalosť. Ako prírodný prípravok odobrený vedou, je veľmi šetrný k organizmu. Účnné látky v prepeličích vajíčkach majú navyše vedecky dokázanú dvojitú ochrannú funkciu. „Ovomoukoidy pôsobia nielen priamo v centre alergickej reakcie, ale majú aj preventívny účinok, tým že napomáhajú udržovať bariérovú funkciu slizníc a takto zabraňujú, aby sa alergén dostal až k bunkám, ktoré majú na svedomí spustenie alergickej reakcie," vysvetľuje uznávaný imunoalergológ Michal Piják.

Späť do obchodu